vita_med@abv.bg

0335/921-04 0335/98872 vita_med@abv.bg

Ехограф

* Видове изследвания и цени>>

Ултразвуковото изследване, известно още като ехографско изследване, е широко използвано в медицината и дава много нови възможности на лекарите да откриват и лекуват болести.

Ехографските апарати биват няколко вида, в зависимост от начина, по който се осъществява наблюдението на плода:

  • Коремен ехограф (абдоминален) - трансдюсерът се поставя върху корема на бременната, ултразвуковите вълни преминават през него и стигат до плода. Бременната жена също може да наблюдава картината и да види бебето си, което е силно емоционално преживяване;
  • Трансвагинален ехограф – трансдюсерът се поставя във влагалището. При този вид ехограф вълните изминават по-малко разстояние и затова той дава по-добра картина. Този ехограф е много важен е при съмнения за проблемна бременност, при изследване на шийката на матката и на органите в малкия таз. Ултразвукът е безопасен и не може да навреди на бременността ви;
  • Доплеров ехограф – това е по-сложен вид ехограф, при който ултразвуковите вълни засичат движещи се обекти и могат да изчислят скоростта им. Изследването с този ехограф се нарича доплерово изследване е полезно при проследяване на кръвните потоци на плода и бременната. Използва се при нужда и съмнения за проблемни състояния като прееклампсия, ретардация на плода, хипотрофия;
  • 3-D / 4-D ехография – много нашумял в последните години метод за проследяване на бременността. Предпочитан е, защото дава триизмерен образ на плода, който се получава чрез серия от срезове. Ако апаратът е по-модерен е възможно да се огледа плодът от различни страни, което дава повече възможности за откриване на проблеми, което е непостижимо при двуизмерен ехограф.

Образна диагностика

работно време : 08.00-15.00 часа

Секторът разполага с:
- Рентгенов апарат, с който се извършват  конвенционални рентгенови изследвания, както и контрастни такива на гастро-интестиналния тракт, на пикочо-половата система ./контрастна гастроскопия, контрастна колоноскопия, урография, хистеросалпингография/.
- Модерен мамограф за ранна диагностика на заболявания на млечната жлеза.
Ехограф с цветен доплер, с възможности за коремна ехография, ехография на щитовидна жлеза, ехография на млечни жлези, на простатна жлеза и на скротум.

Лекар: д-р Пенка Иванова
Ренгенов лаборант: Анна Доминова

АКТУАЛНО
ОЧЕН ОПЕРАТИВЕН СЕКТОР

В очният оперативен център се извършват операции на преден очен сегмент: - диабетна ретинопатия, „отлепване” ретината, макулна „дупка”. , катаракта /перде/ Безкръвна и безшевна хирургия на катаракта през минимален разрез ( 2-3 мм ) с имплантиране на най -съвременни вътреочни лещи. Лазерна терапия при глаукома, вторична катаракта. Лекари: д-р Антон Ангелов и д-р Лукан Мишев.

Адрес: МБАЛ „Д - р Киро Попов”, ул. „Ген. Гурко Мархолев” №3 тел: 0335/9-21-04 / 0335/9-88-72

Клинична лаборатория

работно време на лабораторията: 7.30-16.00 часа

Лабораторията е оборудвана със съвременна апаратура, позволяваща висока достоверност на резултатите и  много широк  набор от изследвания.  90% от апаратурата са пълни автомати и позволяват извършване на изследванията в рамките на един работен ден.
В лабораторията се извършват пълна гама:
- Хематологични изследвания
- Клинико-химични изследвания: субстрати, ензими,микроелементи, електролити,  мастен профил
- Хормони и туморни маркери
- Кръвосъсирване
- Пълен уринен анализ

продължава>>

МЦ "ВИТА МЕД" - I
 

Адрес: Карлово, ул. "Тодор и Ана Пулеви” №18, тел: 0335/9-21-04

Работно време: понеделник – петък 07:30-18:00 часа, еmail:vita_med@abv.bg

МЦ "ВИТА МЕД" - II
 

Адрес: Карлово, ул."Генерал Карцов” №3

Работно време: 7.30 –18.00ч. тел:0335/9-88-72, еmail:vita_med@abv.bg