vita_med@abv.bg

0335/921-04 0335/98872 vita_med@abv.bg

Рентген

* Видове изследвания и цени>>

Работно време : 

Понеделник – Петък от 08:00 до 15:00 часа

Радиологията е клон на медицината, който разглежда различни методи за създаване на медицински изображения. Първоначално в тази област се използва само електромагнитно излъчване и йонизиращите лъчения (рентгенови лъчи) за събиране на медицинска информация необходима при диагностика и лечение. Подобласт на радиологията е рентгенологията, която се занимава с използването на рентгенови лъчи. Днес, след завършането на задължителен стаж, радиолозите могат да работят с разнообразна апаратура за получаване на медицински изображения или т. нар. образна диагностика. Такива са ултразвук, компютърна томография (КТ) и ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) за диагностика и лечение на различни заболянания. Интервенционалната радиология също е под областта на радиологията. Техническото изпълнение на симулацията се прави с помощта на квалифициран специалист.

Образна диагностика

работно време : 08.00-15.00 часа

Секторът разполага с:
- Рентгенов апарат, с който се извършват  конвенционални рентгенови изследвания, както и контрастни такива на гастро-интестиналния тракт, на пикочо-половата система ./контрастна гастроскопия, контрастна колоноскопия, урография, хистеросалпингография/.
- Модерен мамограф за ранна диагностика на заболявания на млечната жлеза.
Ехограф с цветен доплер, с възможности за коремна ехография, ехография на щитовидна жлеза, ехография на млечни жлези, на простатна жлеза и на скротум.

Лекар: д-р Пенка Иванова
Ренгенов лаборант: Анна Доминова

АКТУАЛНО
ОЧЕН ОПЕРАТИВЕН СЕКТОР

В очният оперативен център се извършват операции на преден очен сегмент: - диабетна ретинопатия, „отлепване” ретината, макулна „дупка”. , катаракта /перде/ Безкръвна и безшевна хирургия на катаракта през минимален разрез ( 2-3 мм ) с имплантиране на най -съвременни вътреочни лещи. Лазерна терапия при глаукома, вторична катаракта. Лекари: д-р Антон Ангелов и д-р Лукан Мишев.

Адрес: МБАЛ „Д - р Киро Попов”, ул. „Ген. Гурко Мархолев” №3 тел: 0335/9-21-04 / 0335/9-88-72

Клинична лаборатория

работно време на лабораторията: 7.30-16.00 часа

Лабораторията е оборудвана със съвременна апаратура, позволяваща висока достоверност на резултатите и  много широк  набор от изследвания.  90% от апаратурата са пълни автомати и позволяват извършване на изследванията в рамките на един работен ден.
В лабораторията се извършват пълна гама:
- Хематологични изследвания
- Клинико-химични изследвания: субстрати, ензими,микроелементи, електролити,  мастен профил
- Хормони и туморни маркери
- Кръвосъсирване
- Пълен уринен анализ

продължава>>

МЦ "ВИТА МЕД" - I
 

Адрес: Карлово, ул. "Тодор и Ана Пулеви” №18, тел: 0335/9-21-04

Работно време: понеделник – петък 07:30-18:00 часа, еmail:vita_med@abv.bg

МЦ "ВИТА МЕД" - II
 

Адрес: Карлово, ул."Генерал Карцов” №3

Работно време: 7.30 –18.00ч. тел:0335/9-88-72, еmail:vita_med@abv.bg